П`ятниця, 29.03.2024, 13:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Хорошеозерська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Героїв Крут

Меню сайту
Статистика сайту
Вік сайту
Нагороди сайту






«Методичний портал»

Новини

Головна » 2011 » Листопад » 19 » Покрова – свято козацьке
21:32
Покрова – свято козацьке

У глибину століть сягає історія нашого народу, і чим більше минає часу, тим яскравіше ми її уявляємо. А символом незламної волі та могутності України до наших днів є козацтво, яке свято шанувало звичаї і традиції свого народу.

     У нашій школі є декілька дитячих організацій, а наймолодша з них – це «Козачата». Стало доброю традицією приймати молодших школярів у козачата саме на свято Покрови, яку вважають святою заступницею запорозьких вояків.

     І от 14 жовтня відбулися урочисті збори козацьких загонів 3 і 4 класу. Козачата 3 класу ознайомили своїх менших друзів з козацькими правилами, наголосивши на тому, що «козак – це той, хто добре вчиться і працювати не ліниться», а також «це смілива і чесна людина, а найдорожча йому Батьківщина».

       

      «Щоб козацькому роду не було переводу, присягаєм на вірність Вітчизні й народу!»- дружно виголошували клятву другокласники. І за наказом козацького кошового Бодуна Богдана писар Лемещенко Сергій вручив посвідчення козачатам. Тож ряди поповнилися новими побратимами, що вивчатимуть історію і  традиції рідного народу, будуть служити йому чесно і віддано.

       

Категорія: Новини школи | Переглядів: 1171 | Додав: Водолій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук по сайту
Друк сторінки
Погода в Хорошому Озері
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання